Problemi za Dalića − Pivarić i Vrsaljko izbivat će dulje s terena

Standardni braniči hrvatske nogometne reprezentacije Josip Pivarić i Šime Vrsaljko izbivat će duže vremena s terena zbog ozljeda koljena.

Pivariću je stradao prednji križni ligament koljena tijekom posljednjeg dana priprema kijevskog Dinama u Turskoj, zbog čega će biti podvrgnut operaciji u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina.

- To je relativno česta ozljeda kod nogometaša. Pivariću se eto, nažalost, dogodilo već drugi puta, ovoga puta na drugoj nozi. Josip je u dobrim rukama dr. Damira Hudeca. Vjerujem da će se i ovoga puta odlično oporaviti, kao i nakon prve operacije, izjavio je liječnik hrvatske reprezentacije dr. Boris Nemec za službene stranice Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS).

Vrsaljko već neko vrijeme vuče posljedice ozljede stražnjeg križnog ligamenta koljena te će također biti podvrgnut operacijskom zahvatu.

- Šime je usprkos tegobama s koljenom odigrao sjajno Svjetsko prvenstvo, na čemu mu svi trebamo skinuti kapu. Ne bih želio procjenjivati kada će Šime ponovno biti na terenu, tek kada liječnici 'otvore' koljeno znat ćemo točno kakvo je stanje i koliko će trajati oporavak, komentirao je dr. Nemec.

Istaknuo je kako je kod takvih zahvata ključno da igrači budu strpljivi.

- Obojici želimo uspješne operacije i što kvalitetniji proces oporavka te se radujemo povratku u reprezentativne redove, zaključio je liječnik hrvatske reprezentacije.

Izbornik Zlatko Dalić također je izrazio potporu obojici nogometaša, a liječnička služba hrvatske reprezentacije bit će u kontaktu s liječnicima Dinama i Intera, kao i liječnicima koji će odraditi operacije.