Paraolimpijac Bošnjak otputovao u Kanadu

Prvi hrvatski sportaš koji je osvojio medalju na zimskim paraolimpijskim igrama Bruno Bošnjak otputovao je u kanadski Big White na natjecanja Sjevernoameričkog kupa, te Svjetskog kupa gdje će se nadmetati u Banked slalomu i Snowboard Crossu.

Bošnjak je na paraolimpijskim igrama u Pjongčangu osvojio brončanu medalju u snowboardu što je bila prva hrvatska medalja u povijesti zimskih POI, a u kanadskom  Big White će nastupiti u Sjevernoameričkom kupa koji se održava 30. i 31. siječnja te na Svjetskom kupu od 4. do 7. veljače.

- Kako se Banked slalom u Big Whiteu vozi u dugačkom half-pipe kanalu, poučeni iskustvom od prošle godine očekujemo teške uvjete, ali i Brunine vožnje na razini početka sezone, kazao je njegov trener Stipe Tomljanović dodavši - u Snowboard Crossu očekujemo dobar plasman u kvalifikacijama, te ulazak u četvrtfinale, a želja nam je ulazak u polufinale crossa. Ovo nam je odlična priprema za Svjetsko prvenstvo koje se održava u finskom Pyhu od 26. do 31. ožujka, zaključio je Tomljanović.

Bošnjak trenutačno na svjetskoj ljestvici zauzima peto mjesto u Banked slalomu, te šesto u Snowboard Crossu.