Chelsea zainteresiran za Rakitića, on poručio: Želim ostati u Barceloni

Prema pisanju medija, hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić mogao bi zaigrati u Engleskoj. 

Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji prošle godine za njega je interes iskazao PSG, a sada je u igri i Chelsea. 

Rakitić je poručio kako želi novi ugovor s Barcelonom te je odbacio medijska nagađanja o mogućem odlasku iz prvaka Španjolske.

- Ja želim biti ovdje, a bude li se moglo obnoviti moj ugovor, ostao bih više godina. Jako sam zadovoljan ovdje, to svatko zna, napose predsjednik kluba, rekao je 30-godišnji Rakitić u Barceloni gdje su mu novine "Mundo Deportivo" uručile nagradu "Trofeo Extraordinario Repsol" za dobro odigrano Svjetsko prvenstvo.

Rakitić je u Barcelonu došao u ljeto 2014. godine od kada je standardni član udarne postave. U kolovozu je, nakon Svjetskog prvenstva na kojem je osvojio s Hrvatskom srebrnu medalju, zatražio od Barcelone produženje ugovora. Sadašnji ugovor mu istječe u ljeto 2021. godine. Predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu tada je rekao da mu ove sezone ne može povećati plaću zbog ograničenog proračuna, no da će to razmotriti na početku iduće sezone.

Barcelona je prošli tjedan dovela 21-godišnjeg veznog igrača Frenkija de Jonga iz Ajaxa nakon čega su neki španjolski mediji špekulirali da bi hrvatski reprezentativac mogao ostati bez mjesta u momčadi pa zato i otići iz kluba.

- To je dobro pitanje za trenera ili predsjednika. Ljudi koji me poznaju znaju da sam ovdje samo kako bih igrao. S tim se suočavam mirno i s velikom željom za igranjem. Imam 30 godina te prolazim najbolje trenutke u svojoj karijeri, rekao je Rakitić.

Osvrnuo se i na dolazak mladog Nizozemca.
- Čestitam mu na dolasku u najbolji klub na svijetu, a klubu čestitam na velikom pojačanju, rekao je hrvatski vezni igrač.