Vaterpolisti u lovu na bodove za završni turnir

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otputovala je u Rumunjsku na utakmicu Europa kupa/Svjetske lige.

U prvom dvoboju ovih dviju momčadi Hrvatska je slavila u Šibeniku 17:4. Na uzvratnu utakmicu Ivica Tucak je poveo sljedeće igrače: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Luka Lozina, Marko Macan, Hrvoje Benić, Ivan Buljubašić, Loren Fatović, Ante Visković, Andrija Bašić, Lovre Miloš, Anđelo Šetka i Ivan Domagoj Zović.

- Očekuje nas utakmica u kojoj smo apsolutni favoriti, utakmica u kojoj se može reći da su bodovi već upisani u našu korist bez obzira na to što igramo u nešto izmijenjenom sastavu. Ponovno će priliku dobiti nešto mlađi igrači, starije igrače s kojima računam već dugi niz godina i koji nose igru reprezentacije trenutno odmaram. Ono što očekujem jest da prikažemo dobru utakmicu u kojoj će mlađi igrači imati priliku za potvrdu svojih kvaliteta. Ova utakmica je još jedna dobra priprema za ono što će biti najbitnije, a to je utakmica sa Srbijom 12. ožujka u Sisku, pojasnio je izbornik Tucak.

Srpska reprezentacija je u prvoj utakmici pobijedila Hrvatsku u napetom završetku nakon izvođenja peteraca rezultatom 11:9.

Završni turnir Europa kupa s osam najboljih europskih momčadi igrat će se na zagrebačkoj Mladosti od 5. do 7. travnja.