Ivančević pobjedom i normom za dvoranski EP otvorila sezonu

Hrvatska atletičarka Andrea Ivančević je na jakom dvoranskom mitingu u Parizu pred 7500 gledatelja pobijedila na 60 m prepone s 8,07 (u kvalifikacijama je trčala 8,15) i tako uspješno otvorila dvoransku sezonu.

Druga je bila Mađarica Luca Kozak s istim rezultatom, dok je trećeplasirana Amerikanka Evonne Britton trčala 8,10. To je ujedno Andrein najbolji start u dvoransku sezonu ikada.

Ivančević je ujedno osigurala nastup na Europskom dvoranskom prvenstvu u ožujku u Glasgowu, čime se pridružila Ani Šimić, Ivani Lončarek i Svenu Cepušu koji su također za vikend ispunili norme.

Na tradicionalnom skakačkom mitingu u Češkoj u Hustopeču Ana Šimić je uspješno otvorila dvoransku sezonu preskočivši 1,91 m (norma za dvoranski EP bila je 1,90 m). Šimić s ovim rezultatom bila osam, a pobijedila je Ukrajinka Katerina Tabašnik s preskočenih 1,99 m.

Na dvoranskom mitingu u Beču Ivana Lončarek je pobijedila na 60 m prepone s 8,28, ali je u kvalifikacijama istrčala normu za Glasgow pobijedivši s 8,23 (norma je 8,24). U Lubbocku u Texasu Sven Cepuš je u prvoj ovogodišnjoj utrci na 800 m istrčao novi mlađe seniorski dvoranski rekord Hrvatske na 800 m s 1:49,00 osvojivši pri tom sedmo mjesto (norma za Glasgow iznosila je 1:49,20).