Ivan Kvesić osvojio bodove u kvalifikacijama za OI

Ivan Kvesić osvojio je nove bodove u kvalifikacijskom ciklusu za Olimpijske igre.

Na prvom ovogodišnjem natjecanju Svjetske karate lige u Parizu ispao je u repasažu kategorije do 84 kg u borbi za broncu od Egipćanina Ahmeda Ramadana Mohameda sa 7:2. Prije toga svladao je Danca Michela Corbalana s 1:0, Makedonca Berata Jakupija 2:1 i Iranca Keyvana Babana 2:0, a u četvrtom nastupu izgubio od Iranca Sajada Ganjzadeha 6:4.

U ranijoj fazi repasaža borbe za bronce natjecanje su završili Alessandra Hasani i Enes Garibović.

U kategoriji do 75 kg Garibović je pobijedio Rusa Aleksandra Šerana 2:0 i Jordanca Hatema Aldweika 3:1, a u nastavku uslijedili su porazi od Azerbajdžanca Rafaela Aghayeva 2:0 i u repasažu od Pakistanca Abbasa Saidija Ghulama s 3:2.

Hasani je u kategoriji do 55 kg slavila protiv Mađarice Reke Molnar na prvi osvojeni bod, završilo je 1:1. Nadvisila je i Tajlanđanku Tippawan Khamsi s 3:2, te izgubila od Poljakinje Dorote Banaszczyk 2:0. U repesažu našu je predstavnicu minimalno porazila Kubanka Allerdi Baverlis de la Caridad s 1:0.

Od ostalih naših Anđelo Kvesić ispao je u četvrtom kolu, Ana Marija Bujas-Čelan i Ante Mrvičić na trećoj prepreci, Stjepan Štimac, Ana Lenard i Jelena Pehar u prvom nastupu.

U katama u prvom krugu oprostili su se Vlatka Kiuk i Tomislav Stolar, te muška reprezentacija (Ivan Ermenc, Nikola Solomun, Moreno Emanuelle Pinter) u ekipnom natjecanju.

Sudjelovalo je 776 natjecatelja iz 82 zemlje.