Červar: Zadovoljni i s ponosom se vraćamo kući

Unatoč porazu od Šveđana na oproštaju od svjetske smotre, i izbornik Lino Červar smatra kako nam je Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj donijelo više pozitivnih nego negativnih stvari.

Stepančić: Loših 30 minuta odlučilo je cijelo prvenstvo

- Švedska je bila bolja. Bili smo umorni i nismo bili kompletni. Igrali smo bez Domagoja Duvnjaka, s nama više nije Cindrić, a Karačić i Horvat su igrali ozlijeđeni. Obrana nam nije bila čvrsta kao tijekom cijelog turnira. Dao sam priliku nekim igračima koji su manje igrali.

Hrvatska je već u Njemačku doputovala oslabljena.

- Kada na turniru sa svim problemima koje smo imali, došli smo bez pet igrača, ipak pobijedimo europskog i svjetskog prvaka i osiguramo nastup u kvalifikacijama možemo biti apsolutno zadovoljni. 
Pohvalio je još jednom igrače i čestitao im.

- Bio je kod nas izraziti timski duh, zajedništvo igrača, ginuli su jedan za drugim. Igrali smo bolje nego na Europskom prvenstvu prije godinu dana. Bili smo kompaktni, pokazali čvrstinu i snagu, imali smo snage vratiti u meč, obrana nam je bila izvrsna. Ne preostaje mi ništa već da dečkima čestitam.

A tu su i neka nova lica.

- Pokazali smo novu kvalitetu mladih igrača, kao na primjer Šipić i Mandić. Afirmirali smo dva nepoznata igrača na ovako velikom prvenstvu. Možemo i s ponosom otići kući i biti zadovoljni s ciljem koji smo ostvarili. Uskoro se okrećemo sljedećim obavezama, rekao je Červar najavivši svoj odlazak s izborničkom mjesta sljedeće godine.