Danski suci priznali kako su pogriješili, HRS im odgovorio

Ni dan nakon poraza od Njemačke (21:22) u Kölnu i oproštaja od polufinala Svjetskog rukometnog prvenstva ne smiruju se reakcije na suđenje danskog para na toj utakmici. Na kritike koje dolaze iz Hrvatske odgovorio je i prozvani dvojac, Martin Gjeding i Mads Hansen, za dansku televiziju TV2.

Červar dan poslije: Izgubili smo isključivo krivnjom sudaca!


Karačić: Mogli smo pobijediti, ali nešto nas je spriječilo

Posebno su prokomentirali situaciju iz same završnice kada su pri rezultatu 21:20 za domaćine Karačiću sudili probijanje i oduzeli nam loptu. Nakon toga je Njemačka zabila s krila za vodstvo 22:20 i više nije bilo vremena za povratak.

- Jedan od kriterija kod dosuđivanja prekršaja u napadu je i da obrambeni igrač stoji mirno dok se napadač zabija u njega. To ovdje nije bio slučaj, pogriješio sam, priznao je Gjeding ustvrdivši kako je propust uočio tijekom pregledavanja snimke.

Priznao je kako je iza njega neprospavana noć jer je donesenim odlukama utjecao na konačni ishod: - Pokušao sam zaspati u 2 sata ujutro, ali bez uspjeha.

Iz Hrvatskog rukometnog saveza odgovorili su objavom sudačkih pogrešaka s jučerašnje utakmice. Video s 10 ključnih trenutaka, uključujući i ovaj kod rezultata 21:20, pogledajte ovdje.