Potraga za avionom u kojem je bio nogometaš Cardiffa

Mali zrakoplov tipa Piper Malibu, koji je vozio između Nantesa i Cardiffa, nestao je u ponedjeljak navečer na dvadesetak kilometara sjeverno od otoka Guerneseya, a u njemu je, kako pišu britanski i francuski mediji, bio napadač Emiliano Sala.

Potraga za zrakoplovom u kojem su bile dvije osobe prekinute su tijekom noći zbog loših vremenskih uvjeta, ali su nastavljene u utorak, priopćila je policija Guerneseya, koja  nije službeno potvrdila identitet nestalih osoba. No, francuska policija je potvrdila da je u zrakoplovu bio Argentinac Emiliano Sala.

Zrakoplov je napustio Nantes u 19,15 sati i letio je na visini od 5,000 stopa kada je kontaktirao zračnu kontrolu Jerseya tražeći dopuštenje za slijetanje, objavila je policija Guernseya dodajući kako "nema traga" nestalog zrakoplova.

- Nije bilo poziva u pomoć. Nestao je s radara i prekinuta je komunikacija. Moguće je da je zrakoplov preusmjeren, ali nastavljamo s potragom ako je ipak riječ o nesreći i potonuću, rekao je David Barker iz Lučke kapetanije Guernseya.

Dvadesetosmogodišnji napadač, koji je u prvom dijelu ove sezone zabio 13 golova za Nantes u Ligue 1 pod vodstvom trenera Vahida Halilhodžića, upravo je potpisao ugovor s Cardiffom za 17 milijuna eura prema procjenama medija.

Sala se u ponedjeljak vratio u Jonelire, gdje treniraju nogometaši Nantesa, kako bi pokupio svoje stvari i oprostio se sa suigračima. Na Twitter profilu kluba objavljena je fotografija njega i suigrača.