Srbija prvak, hrvatski hokejaši srebrni na SP-u u Zagrebu

Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu osvojila je IIHF U20 Svjetsko prvenstvo i osigurala prelazak u viši rang natjecanja, diviziju II grupa A.

Hrvatska mlada reprezentacija osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju te ostanak u Diviziji IIB, a Nizozemska je osvojila brončanu medalju. Posljednja na SP-u je reprezentacija Meksika koja ispada u Diviziju III.

U posljednjoj utakmici prvenstva Hrvatska je pobijedila Izrael s 2:1 (1:0, 1:0, 0:1), u utakmici koja nije utjecala na konačni plasman, pa je glavni trener reprezentacije Danijel Kolombo šansu odlučio dati i drugom golmanu Luki Goršiću.

Srbija je u prvoj utakmici dana bila bolja od Nizozemske sa 6:2 (2:1, 2:1, 2:0) i osigurala zlatnu medalju. Belgija je bila bolja od Meksika sa 7:2 (2:2, 0:0, 5:0).

- Srbija je momčad koja je najbolje odigrala ovo prvenstvo i zasluženo je osvojila prvo mjesto. Nama ostaje žal što nismo prvi, ali Srbija trenutno ima bolju ekipu. Pola naše reprezentacije su dečki koji igraju i U18 i jedna su od mlađih reprezentacija, a pola momčadi za dva mjeseca čeka i nastup na SP U18 u Beogradu,  rekao je glavni trener reprezentacije Danijel Kolombo.

Prvi pak na posljednjoj utakmici SP-a bacio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, a utakmici je nazočio i Veleposlanik  Izraela Ilan Mor sa suprugom.

Za najboljeg golmana prvenstva izabran je hrvatski golman Domagoj Troha; najbolji obrambeni igrač je Andrija Španjević iz Srbije, a iz Srbije je i najbolji napadač SP-a Marko Dragović.

U sklopu projekta "Fair Play Live Fair" nagradu za "Fair Play", koja se dodjeljuje reprezentaciji s najmanjim brojem kaznenih minuta, dobila je reprezentacija Srbije.

Konačni poredak:

1. Srbija                      15
2. Hrvatska                12
3. Nizozemska             9
4. Belgija                   6
5. Izrael                      3
6. Meksiko                 0