Karačić: Mogli smo pobijediti, ali nešto nas je spriječilo

Izbornik Červar bio je jako ljut na suce, a ni igrači nisu bili posebno raspoloženi nakon ovakvog poraza od Njemačke, koji je Hrvatskoj oduzeo polufinale SP-a.

- Mislim da ste svi vidjeli kakav karakter ima ova ekipa, to je fenomenalno. Čestitao bih dečkima na izvanrednoj borbi, na jednoj odličnoj utakmici. Jako mi je žao one jučerašnje utakmice, s ta dva boda već bi osigurali naš cilj, a ovako imamo još utakmicu s Francuskom. Čestitam dečkima, nažalost nije bilo dovoljno. Nakon 18:15 onako se vratiti još jednom, skidam kapu. Ja sam bio stvarno ljut. Inače nisam igrač koji nešto priča sa sucima poslije utakmice, ali u ovako bitnoj utakmici u zadnjoj minuti mislim da se ne svira probijanje, rekao je kapetan Domagoj Duvnjak.

O Francuskoj je rekao: - Još jedna teška utakmica, ali imamo sutra dan odmora. Imali smo dvije naporne utakmice dan za danom. Bit će teško, ali ako odigramo ovako borbeno, da idemo na glavu, ne može nam nitko ništa reći.

Sjajni Jakov Vranković, koji je unio živost u hrvastku igri, je rekao: - Borili smo se do kraja, protiv Brazila smo kiksali, ali danas smo igrali kao lavovi. Zadnjih par šuteva njihovih je bilo uz pasivnu igru, od bloka i uz puno sreće, Na kraju ta odluka suca.. Mislim da možemo izaći s terena uzdignute glave. Dan odmora i ostaje još utakmica protiv Francsuke, idemo po popbjedu.

Igor Karačić
kaže: - Moram pogledati snimku da vidim što se izdogađalo na kraju. Dali smo 300 posto od sebe, poginuli smo na terenu, ponosan sam na dečke. Poveli smo zadnje tri-četiri minute, imali dva promašaja, otišli su na vodstvo od dva razlike, bilo je na kraju jako teško stići. Mogli smo uzeti pobjedu ili bod, nešto nas je spriječilo, ali mi smo svoju šansu prokockali protiv Brazila. Drago mi je da smo se skupili i pokazali ljudima borbenu Hrvatsku, ali nažalost nismo imali sreće na kraju. To je sport, idemo na Francuze, zaključio je.