Ivanišević bez teniske kuće slavnih

Francuskinja Mary Pierce, Kineskinja Li Na i Rus Jevgenij Kafeljnikov ući će ove godine u prestižnu tenisku Kuću slavnih gdje su svoje mjesto našli najveći tenisači i tenisačice svih vremena, objavila je ta institucija sa sjedištem u Newportu (Rhode Island).

Za klasu 2019. bilo je nominirano osam kandidata, a među njima je bio i naš Goran Ivanišević.Pierce je osvojila dva Grand Slam naslova, Australian Open 1995. i Roland Garros 2000.,  te ukupno 18 WTA naslova.

- To je velika čast naći se među najboljim tenisačima svih vremena, među onima koji su izvor inspiracije, izjavila je 44-godišnja Francuskinja, nekada treća tenisačica svijeta.

Li u svojoj zbirci također ima dva Grand Slam naslova i, kao i kod Pierce, to su Australian Open (2011.) i Roland Garros (2014.). Ova najveća kineska teniska zvijezda ima i devet pojedinačnih naslova. U veljači će navršiti 37 godina, a 2014. je bila druga tenisačica svijeta.

Kafeljnikov je također dvostruki osvajač Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji. Osvojio je Roland Garros 1996. te Australian Open 1999. Bivši svjetski broj 1, ima i četiri Grand Slam naslova u parovima, 26 ATP titula u pojedinačnoj konkurenciji te 27 u parovima, a osvojio je i olimpijsko zlato 2000. te naslov pobjednika Davis Cupa 2002.