SP: Mladi hrvatski hokejaši svladali Meksiko

U predposljednjoj utakmici Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu za igrače do 20 godina starosti, divizije II skupine B, mladi hrvatski hokejaši upisali su treću pobjedu na turniru. Protiv posljednjeplasirane momčadi Meksika bili su bolji 3:0 (1:0, 1:0, 1:0).

Kvaliteta Hrvatske bila je vidljiva od početka, a prvi gol za vodstvo od 1:0 već u drugoj minuti utakmice postiže Sven Paulović, a na asistenciju Čanića i Dobrića.

Cijelu trećinu Hrvatska je dominirala no unatoč ukupno 8 minuta isključenja Meksikanaca, nismo uspjeli postići još pogodak prednosti u prvoj trećini.

- Dobro smo krenuli, kako smo se i dogovorili, ali ta brojna isključenja Meksikanaca su nam malo razbila ritam. Važno je da smo pobijedili i sad imamo dan odmora prije Izraela, rekao je najbolji igrač utakmice Dominic Rene Čanić.

Drugu trećinu također su obilježila isključenja Meksikanaca. Ukupno su imali čak 18 kaznenih minuta, a hrvatski mladi hokejaši zgoditak za 2:0 postigli su u 24. minuti. Gol je zabio Patrik Dobrić, na asistenciju Čanića i Luke Kramarića.

I posljednju trećinu hrvatski mlađi seniori odradili su rutinski, a gol za konačnih 3:0 postiže Luka Kramarić u 48. minuti.

Igračem utakmice u Hrvatskoj reprezentaciji proglašen je Dominic Rene Čanić.

Glavni trener reprezentacije Danijel Kolombo kometirao je utakmicu: - Meksikanci su radili faule iz nemoći i to je malo poremetilo naš ritam. Bili su i umorni, a i imaju kratku klupu. Realno smo bolja ekipa i to smo pokazali. Sad nam još predstoji Izrael. Ja vjerujem u pobjedu Nizozemske nad Srbijom i onda u zadnjoj utakmici moramo dobiti Izrael.

U preostale dvije utakmice, Belgija je izgubila od trenutno vodeće Srbije 1:5 (0:0, 0:3, 1:2), a Izrael je izgubio od Nizozemske 3:7 (0:1, 1:4, 2:2).

Nedjelja je slobodan dan na SP-u, a u ponedjeljak Hrvatska igra posljednju utakmicu dana, u 20 sati s Izraelom. Hrvatska još ima šanse za prvo mjesto i to ukoliko Nizozemska pobijedi Srbiju, Hrvatska mora biti bolja od Izraela.

Tablica:
1. Srbija                    12
2. Hrvatska               9
3. Nizozemska          9
4. Belgija                  3
5. Izrael                   3
6. Meksiko               0