Čilić: Uspio sam pronaći pravu igru u pravo vrijeme

- Strašno težak psihički meč. Nisam najbolje krenuo u prvom i drugom setu. Imao sam jako puno šansi, 0:40 u par navrata, no nisam uspio iskoristiti te prilike, rekao je Marin Čilić koji je preokretom došao do osmine finala Australian Opena.

U susretu trećega kola najbolji hrvatski tenisač pobijedio je 35-godišnjeg Španjolca Fernanda Verdasca 4:6, 3:6, 6:1, 7:6 (8) i 6:3.

- Verdasco je servirao danas fenomenalno. Bilo je teško i jako dugo mi je trebalo da se vratim nakon gubitka prva dva seta. Početkom trećeg seta opet 0:40, ali uspio sam ostati sabran i podići nivo svoje igre. Mislim da sam treći, četvrti i peti set odigrao fenomenalno, dodao je Čilić u izjavi za SBS Radio.


U drugom setu u jednom je trenutku povikao "ne mogu", o čemu se radi:  

- Još osjećam manje smetnje u koljenu koje mi onemogućavaju neke maksimalne kretnje. Mučio sam se i sa servisom, nisam ulazio u pravi ritam. Bilo je teško, no uspio sam pronaći pravu igru u pravo vrijeme i rješenje. Kad se sve uzme u obzir, zadovoljan sam kako sam sve izvukao.

Za mjesto u četvrtfinalu borit će se protiv još jednog Španjolca Roberta Bautiste Aguta.

- Najbitnije se oporaviti maksimalno, na terenu se osjećam jako dobro, važno je fizički se spremiti za nastavak turnira, zaključio je Čilić.