Dalić: Imamo i moramo još puno dati kroz hrvatski nogomet

- Podrškom koju je hrvatska vojska dala video porukom "Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska" uoči utakmice s Danskom koju sam držao ključnom i teškom, otvorio nam se put u finale, rekao je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske.

- Gledajući tu poruku ostao sam bez teksta, gledao sam video iznova i iznova i onda ga na koncu pustio i igračima. Rekao sam im kako im više ja ne trebam, kako je dalje sve na njima, a oni su u tišini i bez riječi odgledali taj video. Od tada više ništa nije bilo isto, istaknuo je Dalić koji je osoblju Ministarstva obrane i Hrvatske vojske na čelu s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem i načelnikom Glavnog stožera OSRH generalom zbora Mirkom Šundovom održao predavanje o putu i uspjehu Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Predavanju su nazočili i vrhunski sportaši – ugovorni pričuvnici na čelu s braćom Martinom i Valentom Sinkovićem.

Dalić je tijekom predavanja naglasio kako su ključ uspjeha vjera, domoljublje i zajedništvo te kako se nijedan veliki uspjeh ne može ostvariti bez timske igre jer, kako kaže, sreća prati hrabre i one koji - vjeruju.

- Luku Modrića kao najboljeg nogometaša dala je cijela ekipa. Najvažniji je tim, što se moglo vidjeti i iz tuge na Lukinu licu kada je primio nagradu za najboljeg igrača. Uvijek i prije svega zajedništvo i sinergija, nastavlja Dalić i dodaje kako je jedna od ključnih stvari ostati miran, ponizan i skroman do kraja.

- Euforija nije dobra, odvede u krajnost s kojom se teško nositi. Veselje da, ponos i dostojanstvo i samopoštovanje svakako, ali i poštovanje protivnika. Tako sam govorio i igračima, i to se pokazalo kao provjeren put do uspjeha, rekao je i dodao kako je glavni motiv za pisanje knjige "Rusija naših snova" bilo upravo nevjerojatno zajedništvo hrvatskog naroda koje mu je, priznaje, postalo važnije od bilo kakvog priznanja.

- Iz istog razloga odlučio sam ostati izbornik, imamo i moramo još puno dati domovini kroz hrvatski nogomet. Trebaju nam novi mladi motivirani igrači, nova snaga i mladost. "Kupili" smo cijeli svijet ponašanjem, igrom i domoljubljem. Nastojat ću da tako bude i dalje, zaključuje izbornik.