Damir Mizdrak treći na Sljemenu

Hrvatski paraolimpijac Damir Mizdrak osvojio je treće mjesto u konkurenciji paraskijaša oštećenog vida na slalomu Svjetskog paraskijaškog kupa na sljemenskom Crvenom spustu.

Na Sljemenu su u srijedu i četvrtak održane dvije slalomske utrke. Mizdrak je u srijedu ostvario svoje prvo postolje završivši natjecanje na trećem mjestu, dok je danas odustao.

- Mislim da imam još prostora jer sam doista vrijedno trenirao. U subotu putujem u Kranjsku Goru na Svjetsko prvenstvo, gdje očekujem svoje ponajbolje utrke. Zadovoljan bih bio da budem deseti među slalomaša, a ako taj rezultat bude i bolji tko sretniji od mene, zaključio je Mizdrak.

U konkurenciji slijepih i slabovidnih u srijedu je slavio Slovak Miroslav Haraus, a danas Talijan Giacomo Berotagnolli. Kod žena oba dana pobijedila je Austrijanka Veronika Aigner. U konkurenciji stojećih pobijedili su Islanđanin Hilmar Orvarsson i Švicarac Thomas Pfy, dok je kod žena u oba dana najbolja bila Kanađanka Frederique Turgeon.

- Bile su to jedne od jačih utrka Svjetskog kupa, a ono što me posebno raduje što je jučer vožen jedini ovogodišnji noćni slalom, po čemu smo bili jedinstveni. Sama staza bila je u izvrsnom stanju, a natjecanje je prošlo bez ozljeda. Doista nije samohvala, ali od svih natjecatelja su pljuštale samo pohvale za sve što smo odradili ova dva dana na sljemenskom Crvenom spustu, rekao je direktor ovogodišnjih slalomskih utrka Luka Debeljak.

Na Sljemenu je u oba dana nastupilo 35 paraskijaša iz 14 zemalja.