SP U20: Mladi hrvatski hokejaši doživjeli težak poraz od Srbije

U drugom nastupu na SP za mlađe seniore Divizije II skupine B Hrvatska reprezentacija odigrala je loše i izgubila od Srbije s 4:1 (1:0, 1:0, 2:1).

Bila je to neprepoznatljiva igra mladih hokejaša u usporedbi s prethodnim danom, kada su prikazali samouvjerenost i taktičku zrelost u utakmici s Nizozemskom.

Prva trećina u potpunosti je pripala Srbiji, a Hrvatska je tih 20 minuta igrala u velikom grču, bez dodavanja i izglednih prilika. Vodeći gol Srbija je postigla već u petoj minuti, na asistenciju Sergeja Čurćića na listu strijelaca upisao se Vasilije Anđelković.

Ni druga trećina nije počela ništa bolje, Hrvatska je igrala vrlo mlako i u 38. minuti Srbija je povećala vodstvo na 2:0, a strijelac je bio Petar Mirkov.

Otvaranje posljednje trećine nastavilo se u istom tonu. Srbija povećava vodstvo i u samo dvije minute zabija još dva gola za vodstvo 4:0 (42. minuta, strijelac je Marko Dragović, 44. minuta strijelac je Srđan Subotić). Utješni gol za Hrvatsku, dvije minute prije kraja utakmice postiže Patrik Dobrić na asistenciju Leonarda Zanoffa.

Za razloge ovako loše igre upitali smo glavnog trenera Hrvatske reprezentacije Danijela Kolomba: - Srbija je zasluženo pobijedila, bili su bolji u svim segmentima igre, u tranziciji, u obrani, u napadu... Srbija ima jaku momčad i mi ovu generaciju nismo nikad pobijedili. Izgubili smo i prošle godine tu u Zagrebu na SP-u U18. No, sutra je dan odmora i u petak nam slijedi važna utakmica s Belgijom, možda i najteža utakmica prvenstva.

Kolombo ne želi tražiti alibi ovog poraza, ali činjenica je da su nam tri igrača igrali ozlijeđena: - Sven Paulović ima nategnuće medijalnog ligamenta, Zanoff je igrao sa strganim prstom, a Nikola Kramarić je igrao s frakturom stopala.

U preostale dvije odigrane utakmice, Izrael je pobijedio Meksiko 5:1 (2:0, 2:0, 1:1), a Nizozemska je bila bolja od Belgije 9:4 (3:1, 4:1, 2:2).

Na tablici je trenutačno vodeća Srbija sa šest bodova; Hrvatska, Izrael, Nizozemska i Belgija imaju po tri boda, a Meksiko je bez bodova. U četvrtak je slobodan dan na SP-u.

Tablica:

1. Srbija                      6
2. Hrvatska                3
3. Izrael                      3
4. Nizozemska           3
5. Belgija                   3
6. Meksiko                 0

Raspored petak, 18. siječnja 2019.:
13:00   Nizozemska – Meksiko
16:30   Srbija – Izrael
20:00   Hrvatska - Belgija