Martić: Na Grand Slamu svi osjećamo malo živce

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u treće kolo prvog ovogodišnjeg Grand Slam turnira Australian Open nakon što je sa 6:4 i 7:5 pobijedila Čehinju Marketu Vondroušovu.

-
Nisam odigrala jednako dobro kao i prvo kolo. Nisam baš zadovoljna svojim nivoom, ali Grand Slam je, svi osjećamo malo živce, svi smo malo stisnutiji tako da mislim da je to malo odigralo ulogu. Meč možda nije bio na najvišem nivou, ali mi je drago što sam uspjela dobiti u dva seta, rekla je Martić za SBS RADIO.

Istaknula je da ne voli igrati protiv ljevakinja iako je, kako je rekla, Vondroušovu pobijedila dva puta prije ovog. - Drago mi je da sam ostala mentalno čvrsta i disciplinirana i pobijediti bez problema.

U trećem kolu susrest će se s 25-godišnjom Amerikankom Sloane Stephens koja je 5. na WTA ljestvici.

- Stephens je u top deset igračica. Prije par godina odigrale smo meč, bio je gust - u tri seta. Mislim da joj neće odgovarati moja igra i nadam se da ću joj uspjeti poremetiti malo ritam. Igramo dosta slično, sa spinom, ne igramo tipičan ženski tenis tako da će sigurno biti zanimljiv meč, rekla je Martić.