Čilić: McDonald je pokazao nevjerojatan nivo tenisa

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u treće kolo prvog ovogodišnjeg Grand Slam turnira Australian Open nakon što je sa 7:5, 6:7, 6:4, 6:4 pobijedio Amerikanca MacKenziea McDonalda, 81. tenisača svijeta.

- Nivo tenisa bio je vrhunski. McDonald je pokazao nevjerojatan nivo tenisa i u neku ruku me iznenadio, iako sam očekivao da će igrati jako dobro. Pogledao sam njegov meč iz prvog kola sa Rusom Andreyjem Rublevom i dečko igra nevjerojatan tenis. S osnovne linije igra fenomenalno, potezao je konstanto i s jedne i druge strane. S obzirom na tehniku kakvu ima napravio je jako malo grešaka i konstatno je stvarao pritisak i morao sam biti maksimalno koncentriran da dođem do pobjede, rekao je Čilić za SBS RADIO.

Za svoju igru je rekao da je bila jako dobra. Istaknuo je da je malo osjećao koljeno što ga je u nekim segmentima smetalo.

U trećem kolu igrat će protiv 35-godišnjeg Španjolca Fernanda Verdasca koji se nalazi na 28. mjestu ATP ljestvice i s kojim je Čilić do sada igrao 14 puta i devet puta slavio.