AO: Petra Martić u 3. kolu, Vekić zaustavljena

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u treće kolo prvog ovogodišnjeg Grand Slam turnira Australian Open nakon što je sa  6:4 i 7:5 pobijedila Čehinju Marketu Vondroušovu.

U meču koji je trajao sat i pol hrvatska tenisačica servirala je samo jedan as, a Čehinja tri, no pritom je napravila četiri dvostruke greške.

Petra Martić je suparnici uzela servis šest puta, a svoj je izgubila četiri puta. Osim toga, Martić je napravila manje neprisiljenih grešaka (24/naprama 38).

Ovo je bio treći međusobni ogled Martić, 32. na ATP ljestvici, i Čehinje, 72. tenisačice svijeta, i treća pobjeda hrvatske tenisačice.

U trećem kolu susrest će se s 25-godišnjom Amerikankom Sloane Stephens koja je 5. na WTA ljestvici.

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati dalje, izgubivši 4:6 6:4 1:6 od Australke Kimberly Birrell koja se nalazi na 240. mjestu WTA ljestvice.

U meču koji je trajao gotovo dva sata, Vekić je svoj servis izgubila pet puta, a Australki ga je uzela tri puta, Vekić je servirala 12 aseva, a suparnica sedam, no hrvatska je tenisačica napravila 40 neprisiljenih pogrešaka, a Birrell 37.

- Osjećam se tužno, ljuto i razočarano. Birrell je odigrala jako dobar meč. Igrala je agresivno i brzo. Ja sam kasnila na puno lopti. Od početka meča nisam osjećala da igram svoj najbolji tenis i nisam uspjela naći načina da pobjedim, rekla je Vekić za SBS RADIO, dodavši da mora izanalizirati meč sa svojim timom jer, kako je rekla, dobro se osjećala na zagrijavanju prije meča.