Saračević: Pravo prvenstvo počinje u četvrtak

Zlatko Saračević, proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativac i sadašnji trener hrvatskih prvakinja Podravke Vegete, gostovao je u emisiji Stadion te komentirao Svjetsko prvenstvo koje se održava u Njemačkoj i Danskoj.

- Kvaliteta rukometa se širi, međutim jedino Afrika malo tu zaostaje. Brazil je već godinama u muškoj i ženskoj konkurenciji tu, Argentina ima isto jednu dobru ekipu u rukometu i Čile. Jedan dio svijeta se diže, no ostaje činjenica da je Europa tu glavna i pobjeđuje, malo teže nego prije, ali favoriti idu dalje, rekao je o kvaliteti rukometa u svijetu Saračević te nastavio o hrvatskoj reprezentaciji.

- Već smo praktički prošli u drugi krug što je mislim i očekivano. Onaj osnovni cilj je ispunjen, a pravo prvenstvo počinje u četvrtak, u utakmici sa Španjolskom gdje bi bilo dobro da se pobijedi i poslije toga prolazimo u skupinu smrti. Tamo će biti Nijemci, Francuzi i Brazil, prvi cilj je ispunjen, ali prvenstvo tek počinje.

Mladi su se već neki pokazali u reprezentaciji, ali i dalje puno toga ovisi o kapetanu Domagoju Duvnjaku.

- Novi igrači koji su ušli u reprezentaciju i već su na Mediteranskim igrama pokazali kvalitetu. Prošle godine nam je najveći problem bio kada se ozlijedio Duvnjak. Sada se nadamo da će izdržati, rekao je Saračević te prokomentirao vratare.  

- Šego ima jednu fenomenalnu sezonu u Szegedu. On je prije par godina bio u Zagrebu pa je otišao van. Bio je u nekim kombinacijama, ali sada je konačno dobio šansu, ima iskustvo i rutinu. A Stevanović - znamo tko je on i nadamo se da će ovako izdržati dokraja, zaključio je.