Mandžukić i Halilović otpali, Strinić konkurira za Superkup

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić neće putovati u Saudijsku Arabiju gdje će u srijedu njegov Juventus nastupiti u talijanskom Superkupu protiv Milana.

Mandžukić je prije nekoliko dana na treningu ozlijedio lijevo bedro i klupski liječnici su donijeli odluku da ne putuje u Jeddah, drugi po veličini grad u Saudijskoj Arabiji.

U Saudijsku Arabiju neće putovati niti veznjak Milana Alen Halilović, koji je u potrazi za novim klubom, ali je u sastavu "Rossonera" Ivan Strinić. Osvajaču srebra s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji je ovoga ljeta ustanovljena hipertrofija srčanog mišića pa je morao neko vrijeme prestati sa sportskim aktivnostima.

Treninzima se vratio početkom studenog, a u momčad je uvršten prije dva dana za Kup susret protiv Sampdorije. Utakmicu je pratio s klupe za pričuve, a sada će ponovo konkurirati za sastav.

Utakmica između osvajača dvostruke krune Juventusa i finalista Kupa Milana igrat će se 16. siječnja u 18.30 sati.

Posljednjih godina Talijani Superkup često igraju izvan domovine, pa se tako tri puta igralo u Pekingu, a dva puta u Dohi, a jednom u Šangaju.

Juventus i Milan su rekorderi s po sedam pobjeda u Superkupu, dok je Inter slavio pet puta.