Hrvatski navijači opet ispunili Olimpijsku dvoranu

Utakmicu 2. kola skupine Svjetskog prvenstva u Münchenu između hrvatskih i japanskih rukometaša prati maksimalnih 12.000 gledatelja, pa je i druga utakmica Hrvatske na ovom prvenstvu rasprodana.

Protiv Islanda je u Olimpijskoj dvorani bilo barem 7000 hrvatskih navijača, a gledatelja s obilježjima Hrvatske ima barem toliko i na utakmici s Japanom.

Dvorana u kojoj se 1972. godine igrao olimpijski turnir u rukometu puna je hrvatskih zastavama s imenima gradova iz koji dolaze navijači, pa su tako primijećeni Velika Gorica, Metković, Livno, Široki Brijeg, Vinkovci, Našice, Slavonski Brod, ali i Mannheim, Berlin i drugi.

Osim hrvatskih, u Münchenu je daleko najviše i makedonskih navijača, pa će na tribinama biti vatreno u ponedjeljak kada se u 18 sati sastaju upravo Hrvatska i Makedonija.

Inače, zbog povećanog interesa poglavito hrvatskih navijača organizatori su odlučili pustiti u prodaju i određeni kontingent "stajaćih" ulaznica za zadnji dvoboj skupine Hrvatska - Španjolska u četvrtak. One su nuđene po cijeni od 20 eura i odmah su rasprodane.

Prema nekim podacima, u Münchenu i okolici živi oko 40 tisuća hrvatskih državljana.