Poznato lice u pozadini uspjeha Eliasa Kolege

Elias Kolega je prvo osvojio 20. mjesto na Sljemenu, a danas je 'eksplodirao' u petom slalomu sezone u Adelbodenu i šestim mjestom ostvario je najbolji rezultat nekog hrvatskog skijaša nakon povlačenja Ivice Kostelića.

Elias Kolega: Lijep je osjećaj od skijaških uzora primiti čestitke

Kostelić i Pavlek o uspjehu na Sljemenu: Ovo je točka na i

Rodeš: Gledat ćete nas u narednih deset godina

Poveznica tog dvojca je - Ante Kostelić, 'Gips' je Eliasa i njegovog brata Samuela godinama vodio na Mljet, gdje su prolazili iste vježbe kao i njegov sin i svojedobni ukupni pobjednik Svjetskog kupa Ivica Kostelić.

Elias je rođen 1996. godine u Münchenu, otac mu je s otoka Ugljana, a majka Zagrepčanka. Najbolja disciplina mu je slalom, a prve bodove u Svjetskom kupu je osvojio u Wengenu 2018. godine, kada je zauzeo 21. poziciju.

Drugi put je do bodova došao prije tjedan dana na Sljemenu, a ovo je treći put da je osvojio bodove u Svjetskom kupu.

Sjajne trenutke i nedostatak sreće imala su u današnjem slalomu i preostala trojica hrvatskih predstavnika, pa se čini kako nisu nerealne najave da je kod sve četvorice 'skijaških mušketira' riječ o velikom potencijalu koji samo treba 'eksplodirati'.

Ivica Kostelić čestitao Eliasu Kolegi: Bravo, Vanilija!

- Elias je vrlo nadaren, ali i inteligentan dečko, ne samo za skijanje. Sjajan je slalomaš, no može biti dobar i u ostalim disciplinama. Samuel? On je ekstra talent. I da, na Mljetu je srušio sve moje rekorde, rekao je prije nešto više od godinu dana Ivica Kostelić o braći Kolega.