Veliko priznanje Dinamovu treneru

Osim što sa svojim stožerom priprema prvu momčad za nastavak sezone, za vrijeme boravka u Turskoj Dinamov trener Nenad Bjelica imao je čast sudjelovati i predavati u Beleku na istaknutom FIFEX kongresu organiziranom od strane Turskog nogometnog saveza i UEFA-e.

Bjelica je na engleskom jeziku održao jednosatno predavanje na temu kontranapada, a uz opširnu teoriju pojasnio je ideju kontranapada na konkretnim primjerima igre i akcija Dinama, i to posebno u UEFA natjecanjima ove sezone, kvalifikacijama za Ligu prvaka i grupnoj fazi Europske lige.

Na kraju predavanja Bjelica je dobio veliko priznanje od strane domaćina, udruženja turskih trenera, nogometnog saveza Turske i UEFA-e, a to je nagrada Fifex-a za najboljeg stranog klupskog trenera Europe u 2018. godini.

- Nisam uopće očekivao ovu nagradu za najboljeg stranog trenera niti mislim da ja to jesam, ali poštujem njihovu odluku i sretan sam, rekao je Bjelica koji je s Dinamom ostvario jedan od povijesnih uspjeha - nakon 49 godina osigurao je proljeće u Europi.