Stepančić: Ima puno mjesta za napredak u obrani

- Sad nam je lakše, pao nam je pritisak te prve utakmice. Svi smo čitavi, svi smo zdravi, to je još jedna pobjeda, rekao je Luka Stepančić dan nakon pobjede 31:27 nad Islandom u prvoj utakmici Svjetskoga prvenstva.

Stepančić je proglašen najboljim igračem tog dvoboja.

- Sigurno da je dobre stvari dobro pogledati, a bitno je ispraviti ono što je bilo loše, a to su u prvom redu dvije crne rupe protiv Islanda koje su proizašle iz naše loše obrane. Imamo puno mjesta za napredak u obrani. U napadu smo se nekako pohvatali i stvorili određeni sustav gdje svatko ima svoju ulogu. Jučer se otvorilo meni, no to je rad cijele ekipe.

Hrvatski rukometaši danas imaju slobodni dan na svjetskoj smotri, a slijede dvije utakmice u dva dana, najprije s Japanom u nedjelju pa u ponedjeljak s Makedonijom. 

- Japanci kvalitetom nisu na našoj razini, ali sigurno će biti neugodni. Odradili smo video analizu, bit će je još navečer. Makedonci su bez stresa odradili utakmicu, nadam se da ćemo i mi tako da se ne istrošimo puno jer nam slijede dvije vezane utakmice, istaknuo je Stepančić.