Prvi naslovi za Amerikanca Sandgrena i Australca De Minaura

Amerikanac Tennys Sandgren osvojio je u subotu svoj prvi naslov u karijeri pobijedivši u finalu turnira u Aucklandu sa 6:4 i 6:2 Britanca Camerona Norrieja.

Amerikancu, inače 63. igraču svijeta, je bilo potrebno 79 minuta da dođe do slavlja na ovom turniru na kojem nije izgubio ni jedan set, što je dobar uvod dva dana prije početka  Australian Opena.

Ove godine ga u prvom kolu čeka Japanac Yoshihito Nishioka (ATP-75.), a prošle je godine stigao do četvrtfinala gdje ga je svladao Južnokoreanac Chung Hyeon.

Australac Alex de Minaur, 29. tenisač svijeta, osvojio je u subotu svoj prvi naslov u karijeri nakon što je u finalu teniskog ATP turnira u Sydneyu sa 7-5, 7-6 (7/5) svladao Talijana Andreas SeppiJ (ATP-37.) .

Finalist i prošle godine, 19-godišnji De Minaur imao je samo nekoliko sati odmora za finalni okršaj sa Seppijem s obzirom da je njegov polufinalni susret protiv Francuza Gillesa Simona dan ranije odgođen na subotu zbog kiše.

Za mladog Australca ovo je dobra uvertira uoči Australian Opena koji počinje u ponedjeljak i na kojem u prvom kolu igra protiv Portugalca Pedra Souse (ATP-103.).