Cindrić: Island je vrlo nezgodan protivnik

- Island je vrlo nezgodan protivnik, a pogotovo stoga jer nam dolazi u prvoj utakmici turnira, kazao je u Münchenu uoči početka Svjetskog rukometnog prvenstva hrvatski rukometaš Luka Cindrić.

Hrvatska u petak u prvoj utakmici skupine B u Olimpijskoj dvorani u Muenchenu igraju s Islandom, a potom slijede dvoboji s Japanom, Makedonijom, Bahreinom i Španjolskom.
 
- Nezgodan protivnik, a tek je početak turnira. Islanđani su ostali bez lijevog braniča Sigurdssona, koji je jedan od njihovih najboljih i najiskusnijih grača i to je dosta veliki hendikep za njih. Palmarsson je njihov glavni igrač i sigurno će nam zadavati probleme, a moramo obratiti pozornost i na njihove kontre i polukontre zbog kojih ćemo se morati brzo vraćati u obranu, kazao je Cindrić, igrač poljskog Kielcea, od kojeg se na ovom prvenstvu jako puno očekuje.  

Hrvatska je uoči prvenstva u prijateljskim dvobojima u Poreču pobijedila Crnu Goru i Italiju, ali je u obje utakmice imala loš ulazak u susret.

- Prijateljske utakmice su iza nas, ali sada nas čekaju potpuno drugačije utakmice. Nije nas izbornik upozoravao na te slabe početke protiv Crne Gore i Italije, mislim da smo mi dovoljno iskusni  da to ispravimo. Postoji dobra energija u ekipi i jedva čekamo da počne, zaključio je Cindrić, koji je pozvao sve navijače da im pomognu.  

- Dosta Hrvata živi u Muenchenu i već je bilo dosta upita za karte. Trebat će nam pomoć s tribina, zaključio je Cindrić.