Červar: Čeka nas teška zadaća, trebat će nam podrška navijača

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je konačni popis igrača na koje računa za Svjetsko prvenstvo, koje 10. siječnja počinje u Njemačkoj i Danskoj.  

Umjesto predviđenih 16 rukometaša u München vodit će njih 18, a u utorak je objavio da među njima zbog ozljede neće biti kružni napadač Leon Šušnja.

- Ozračje u reprezentaciji je dobro, priključili su nam se 'bundesligaši', postoji volja i želja, ali nas čeka jako teška zadaća. Na ovom prvenstvu ima bar deset reprezentacija koje mogu osvojiti medalje, a samo prvih sedam reprezentacija će izboriti šansu za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, rekao je Červar.

Hrvatska u Münchenu igra u skupini B s reprezentacijama Španjolske, Islanda, Makedonije, Bahreina i Japana, a samo tri prvoplasirane reprezentacije idu u drugi krug.

- Španjolska je europski prvak, a Island je vrlo jaka momčad, i neće nam biti lako jer s njima igramo prvu utakmicu. Japan i Bahrein su reprezentacije koje mogu iznenaditi. Makedonija je motivirana i imat će jaku podršku navijača, nadam se, poput nas u Münchenu. Naša grupa se križa sa skupinom smrti u kojoj su aktualni svjetski prvaci Francuzi i domaćin Njemačka pa je put prema završnici jako, jako težak. Dat ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo napraviti rezultat, rekao je Červar.

Dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Zoran Gobac istaknuo je kako je odluka o konačnom popisu putnika bila teža nego ikad.

- Izborniku i stručnom stožeru nikako nije bilo lako. U zadnjih mjesec i pol dana imali smo trojicu igrača koji su se ozlijedili i morali na operaciju. I Domagoj Pavlović i Marino Marić i Marko Mamić bi sigurno bili među putnicima na SP, ali moramo bez njih. Teško je govoriti o ciljevima, ali jedino možemo obećati borbu na svakoj utakmici, jedino tako možemo biti uspješni. Naša skupina u Münchenu je teška, a onda nam dolaze još teži protivnici, rekao je Gobac.

Hrvatski rukometaši dosad su nastupili na 12 svjetskih prvenstava i pritom osvojili jedno zlato, tri srebra i jednu brončanu medalju.