Trener Hajduka: Tražimo igrače ispod radara

Nogometaši Hajduka za dva dana putuju u turski Belek na drugi dio priprema uoči nastavka sezone. Trener Siniša Oreščanin i momčad odradili su nekoliko uvodnih treninga i testiranja te se sada okreću uigravanju momčadi.

- Fokus će biti na maksimalnom radu s loptom, bez suhih trčanja, na pripreme ide 30-ak igrača kako bi ravnomjerno rasporedili opterećenje, i da potpuno spremni čekamo prvo kolo proljeća i gostovanje u Osijeku – reako je uoči puta u Tursku trener Hajduka.

Splićani pojačanja traže u obrambenoj i napadačkoj liniji.

- Svašta se kroz novine provlači kroz ovaj period. Kako ide kraj prijelaznog roka na kraju se nalaze rješenja. Htjeli bismo sigurno naći nosioce u linijama koje je i sportski direktor rekao. Radimo na tome. Sve je uvijek u vidu platežne moći. Naš cilj je da to malo smanjujemo. Onaj tko vrijedi, taj košta. Mi tražimo igrače ispod radara, koji bi nam dobro koristili ali da nisu toliko poznati da ih uzmu klubovi koji imaju više novca, objasnio je Oreščanin.

Dobio je Oreščanin i pitanje o ciljevima za nastavak sezone. Izboriti europska natjecanja ili razvoj mladih?

- Cilj je i jedno i drugo, i Europa, i razvoj mladih igrača. Probat ćemo se ušuljati u Europu, ali i razvijati cjelokupnu momčad, zaključio je.