Plenković sa Sljemena: Svijet nas doživljava kao sportsku velesilu

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković bio je jučer među mnogobrojnim posjetiteljima skijaške utrke na Sljemenu, gdje je u kratkom razgovoru s našim reporterom Lovorkom Magdićem prokomentirao sportsku sliku Lijepe naše na prijelazu iz 2018. u 2019. godinu.

"Možemo biti ponosni na hrvatski sport, posebno zbog diverzifikacije tog uspjeha, jer dobri smo i u karateu i u veslanju i u mnogim drugim, ne samo najpopularnijim sportovima", rekao je premijer, te ponovio koliko sportski uspjesi znače za promociju Hrvatske u svijetu: "Govorio sam već o doživljaju naše nogometne reprezentacije među svjetskim političarima. Svi nas na planu sporta doživljavaju kao velesilu".

Plenković je bio pod dojmom izvrsnog rezultata naših mladih skijaša Rodeša, Vidovića i Kolege, pa se osvrnuo i na sljemenske utrke: " Ovo je potvrda da je skijaški savez uspio otvoriti jednu novu eru nakon vladavine Kostelića", naglasio je.

Otkrio je kako proslavlja uspjehe hrvatskih sportaša, ali i što Vlada poduzima po pitanju potpore za sport u budućnosti. Više poslušajte na stranicama Hrvatskog radija!