Holdener otvara sljemenski slalom, Komšić starta 58.

Švicarka Wendy Holdener otvorit će 13. izdanje Snježne kraljice, ženskog slaloma Svjetskog kupa koji će se u subotu održati na sljemenskom Crvenom spustu.

Horvat: HRT iz godine u godinu podiže letvicu za Snježnu kraljicu

Najbolja skijašica današnjice za HRT: Imam puno lijepih uspomena iz Zagreba

Spremate se na sljemenske utrke? Evo što morate znati


Ždrijeb brojeva je održan na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, a skijašice su na izvlačenje brojeva dolazile na klizaljkama. Program su vodili poznati novinar Ivica Blažičko, te najbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić.

- S obzirom na kvalitetu staze neće biti odlučujući broj. Staza će izdržati i za one s većim brojevima, rekao je Ivica Kostelić dodavši: - U ženskoj utrci nismo imali sreće s ozljedama pa će jedina naša predstavnica bit će Andrea Komšić.Braniteljica naslova pobjednice na Sljemenu i trenutačno vodeća skijašica u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, Amerikanka Mikaela Shiffrin izvukla je startni broj šest.

- Uvijek se lijepo vratiti u Zagreb. Sigurna sam kako će biti zanimljivo, dosta cura može do pobjede, rekla je najbolja skijašica današnjice koja je na Sljemenu slavila tri puta.

Rekorderka je Austrijanka Marlies Schild s četiri pobjede, Finkinja Tanja Poutiainen je pobijedila dvaput, a po jednu pobjedu imaju Slovakinja Veronika Velez Zuzulova, Francuskinja Sandrine Aubert i Njemica Maria Riesch.

Komšić ima startni broj 58.

Prva vožnja ženskog slaloma počinje u 13 sati, a najboljih 30 plasirat će se u drugu vožnju koja je na programu od 16.00 sati.

STARTNA LISTA
1. Wendy Holdener (Švi)
2. Katharina Liensberger (Aut)
3. Bernardete Schild (Aut)
4. Frida Hansdotter (Šve)
5. Petra Vlhova (Slk)
6. Mikela Shiffrin (SAD)
7. Anna Swenn Larsson (Šve)
8. Michelle Gisin (Švi)
9. Roni Remme (Kan)
10. Chrisina Geiger (Njem)
11. Lena Durr (Njem)
12. Erin Mielzynski (Kan)
13. Chiara Costazza (Ita)
14. Irene Curtoni (Ita)
15. Katharina Truppe (Aut)
16. Laurence St. Germain (Kan)