Karlović u polufinalu Punea protiv povratnika Darcisa

Hrvatski tenisač Ivo Karlović izborio je mjesto u polufinalu ATP turnira u indijskom Puneu, gdje je sa 7:6 (5), 7:6 (5) svladao Latvijca Ernestsa Gulbisa (ATP - 95.) i tako u njihovom četvrtom dvoboju stigao do prve pobjede.

I u trećem dvoboju na ovom turniru Karlović nije dopustio suparniku da mu oduzme servis, iako je Gulbis bio veća prijetnja nego što su to bili Kanađanin Felix Auger-Aliassime i Rus Jevgenij Donskoj.

Gulbis je imao jednu priliku za 'break' u prvom i još dvije u drugom setu, ali je 39-godišnji veteran ATP Toura svaki put odlično servirao. Gulbis je uspio zadržati Karlovića bez ijedne prilike za 'break' u ovom dvoboju, ali je u oba odlučujuća gema morao priznati Karlovićevu premoć.


U prvom setu je naš tenisač poveo 4:1 i lakoćom zadržao prednost, dok je u 'tie-breaku' drugog seta Gulbis vodio 5:3, prije nego što je Karlović nanizao četiri poena i stigao do svog prvog polufinala na ATP turnirima nakon prošlogodišnjeg turnira u Houstonu. Tamo ga je u polufinalu zaustavio Amerikanac Tennys Sandgren.

Karlović je protiv Gulbisa imao visokih 72% pogođenih prvih servisa, zabio je 25 asova, te imao realizaciju od 85% prvog i 52 % drugog servisa.

Polufinalni dvoboji su na rasporedu u petak, a Karlović će igrati protiv 34-godišnjeg Belgijca Stevea Darcisa koji je sa 7:5, 6:2 svladao Tunižanina Maleka Jazirija.

Prije nastupa u Puneu, Darcis je posljednji službeni meč igrao 2017. u finalu Davis Cupa, kad je Francuska u Lilleu svladala Belgiju i po deseti put osvojila trofej koji je na istom mjestu morala prepustiti hrvatskoj reprezentaciji.

Darcis je u tom finalu izgubio oba pojedinačna meča, od Pouillea i Tsonge. Posljednju pobjedu prije ovih u Puneu, Darcis je ostvario još u listopadu 2017. na turniru u Antwerpenu. Cijelu prošlu sezonu Darcis je propustio zbog ozljede lakta.