Američki Hrvat Pulišić potpisao za Chelsea

Američki nogometaš hrvatskog podrijetla Christian Pulišić (20) novi je igrač londonskog premirligaša Chelsea, ali će do kraja sezone ostati na posudbi u redovima Borussije Dortmund.

Chelsea će Borussiji za mladog krilnog igrača platiti 64 milijuna eura odštete, a Pulišić će se 'Bluesima' priključiti na kraju ove sezone.

- Velika je stvar potpisati ugovor za tako ugledan klub kao što je Chelsea. Radujem se novom izazovu, no prije toga moram završiti posao s Borussijom, rekao je mladi Amerikanac.


Pulišić je u Borussiju stigao 2015. kao 16-godišnjak iz američkog PA Classicsa i odmah je pokazao da se radi o velikom talentu. U prethodne tri i po godine odigrao je 114 utakmica i postigao je 15 golova.

- Christian je oduvijek želio igrati u engleskom prvenstvu i sada će se njegov san ostvariti, rekao je Borussijin sportski direktor Michael Zorc.

Veliko zanimanje za njegove usluge pokazali su i Liverpool, Arsenal, Manchester United, te Bayern no 'Bluesi' su bili najizdašniji.

Pulišićev je djed Hrvat, međutim Christian je odbio nastupati za hrvatsku vrstu i odabrao je SAD. Dosad je za američku vrstu odigrao 23 utakmice postigavši devet golova.

U studenom prošle godine je protiv Italije nosio kapetansku traku postavši s 20 godina i 63 dana najmlađi kapetan u povijesti američke vrste.