Ancelotti ogorčen: Sudac je morao prekinuti utakmicu

Nakon sinoćnjeg poraza od Intera (0:1) na San Siru u derbiju 18. kola talijanskog prvenstva, trener Napolija Carlo Ancelotti bio je ogorčen na suca Paola Mazzolenija jer nije prekinuo utakmicu zbog rasističkog vrijeđanja senegalskog stopera Kalidoua Koulibalyja.

Navijači Intera su tijekom cijelog susreta vrijeđali stopera Napolija oponašajući glasanje majmuna. Utakmica je tri puta prekidana i preko razglasa su domaći navijači upozoravani da prekinu vrijeđanje.

No, nakon svakog prekida utakmica je nastavljena, a u 81. minuti Koulibaly je dobio crveni karton zbog nesportskog ponašanja. Prvo je dobio žuti karton zbog prekršaja na igraču Intera Matteu Politanu. Koulibalyju se to nije svidjelo te je posprdno zapljeskao sucu, koji mu je odmah pokazao i drugi žuti karton.

Pobjednički gol za Inter zabio je Lautaro Martinez u prvoj minuti sudačke nadoknade (90+1).

"Koulibaly je vrlo smiren momak, ali vrijeđanje tijekom utakmice izbacilo ga je iz takta. Tri puta smo od suca tražili da prekine utakmicu, ali ona je svaki puta nastavljena nakon upozorenja domaćim navijačima. Mora se znati kada se utakmica prekida, nakon koliko upozorenja slijedi prekid. Ako se to ne zna, onda ćemo sljedeći puta imati situaciju da ćemo mi prekinuti utakmicu i otići s terena. Takvo stanje nije dobro za talijanski nogomet", izjavio je Ancelotti.