Modrić: Znam koliko je teško biti najbolji u ovakvoj konkurenciji

Luka Modrić četvrti je nogometaš koji je izabran za najboljeg sportaša Hrvatske, prije njega uspjelo je to samo Davoru Šukeru, Mariju Mandžukiću i Ivanu Rakitiću.

"Vjerni sam čitatelj Sportskih novosti od djetinjstva i znam koliko je teško biti najbolji, jer Hrvatska ima jako puno velikih sportaša. Stvarno je velika čast biti najbolji u ovakvoj konkurenciji. Čestitam svima nagrađenima i svim ostalim našim sportašima i sportašicama na rezultatima i trudu koji ulažu", rekao je Modrić u razgovoru s Markom Šapitom nakon što je primio nagradu.

"Za mene je svaka nagrada posebna, svaka ima svoju draž, od The Besta i Zlatne lopte, ali za mene je najemotivnije naše srebro u Rusiji".

Zna li se unaprijed tko je pobjednik pojedinačnih nagrada?

"Kod Zlatne lopte sam znao prije, kod The Besta i nagradu za najboljeg u Europi nisam znao, pa je tu bilo iščekivanja. Meni je bolje biti tamo i vidjeti da li sam dobio na licu mjesta nego kad prije znaš, ali lijepo je i jedno i drugo, ali drukčiji su osjećaji kad saznaš tamo", odgovorio je kapetan Vatrenih.

"U 2019. želimo nastaviti gdje smo stali u 2018., ova godina će zauvijek ostati upamćena u hrvatskom sportu, ne samo ako nogometna, ali to sad treba zaboraviti i fokusirati se na sljedeću godinu, pokušati ostvariti u najmanju ruku slične rezultate", zaključio je.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.