Dalić: Duboko sam potresen; Subašić: Hvala za lipe trenutke

Smrt legendarnog Stanka Poklepovića protresla je sve koji nešto znače u hrvatskom nogometu. 'Špaco' je, između ostaloga, u bogatoj karijeri bio i trener izborniku Zlatku Daliću u igračkim danima.

"Duboko sam potresen, ožalošćen. Tako sam ga želio vidjeti ovih dana kad dolazim u Split, vijest o smrti dragog šjor Špace me presjekla. Bio mi je prvi trener u Hajduku kad sam tek došao iz Livna. Prva istinska nogometna znanja kao dječak od njega sam upijao u Poljudu, a bili smo zajedno kasnije i u podgoričkoj Budućnosti. Uvijek je bio spreman na savjet, sugestiju, bio je neiscrpno vrelo znanja. Svakako ću biti na komemoraciji, da izrazim sućut obitelji", rekao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju izbornik Vatrenih.

Na svom Instagram profilu od Poklepovića se emotivnom porukom oprostio i osvajač srebra u Rusiji Danijel Subašić: "Hvala vam za sve lipe trenutke u našeg Hajduka, osvojen Kup i igranje u Europskoj ligi nakon 16 godina. I u onim lošim trenucima za mene kad ste stali, vi i Tonći Gabrić i pokazali svoju ljudsku veličinu i trenersku. Zauvik ću vas pamtiti i rado sićati. Gospodine Špaco, počivajte u miru."