Dalić: Napravio sam grešku protiv Danske, na sreću to nas nije koštalo poraza

Izbornik Zlatko Dalić nastavlja s promocijom svoje knjige u kojoj piše o najvećem uspjehu hrvatskog nogometa. U intervjuu za Sportbklub, Dalić je otkrio neke od detalja iz knjige.

Sve je počelo remijem s Finskom i smjenom Ante Čačića.

"Da nije bilo tog finskog pogotka u 90. minuti ja vjerojatno ne bih postao izbornik i ne bi se dogodilo ovo što se dogodilo. Trenerski posao je takav, jednog dana jesi drugog nisi, tako će i poslije mene doći netko drugi i naslijediti me na klupi. Sve ima svoje razloge, ja nisam mislio da ću te večeri praktički postati izbornik, ali to je život i drago mi je da je sve na kraju tako ispalo", rekao je Dalić.

Prvo dokazivanje imao je protiv Ukrajine i to u samo nekoliko dana nakon što je izabran za izbornika.

"U slučaju poraza i neodlaska na SP krivnja ne bi bila moja, jer sam bio na čelu reprezentacije tek nekoliko dana, tako da iz te perpsektive nisam osjećao pritisak. Znao sam da imamo vrhunske igrače i da možemo pobijediti Ukrajinu, što se na kraju i dogodilo. Tako je započela lavinu uspjeha", objesnio je Dalić.

Priznao je Dalić i grešku koju je napravio u utakmcici protiv Danske koja je Hrvatsku mogla skupo stajati.

"Zaista smo svakog protivnika odlično analizirali i pripremili se te smo sve isto napravili s Danskom osim tog Knudsena koji nije trebao biti u prvom sastavu. Sat i pol prije utakmice smo vidjeli da će on zaigrati i moram priznati da nisam znao da tako dobro baca aut. Prva minuta utakmice, on sa svoje lijeve strane dolazi na sasvim drugu stranu igrališta i asistira za vodeći pogodak Danske. To dovoljno govori kako je na tako visokoj razini svaki detalj važan. Na našu sreću, to nas ipak nije koštalo poraza", rekao je izbornik.