Šuker o promjenama u HNS-u: Nisam futrolist

Redovna godišnja Skupština Hrvatskog nogometnog saveza u četvrtak je još jednom podsjetila na osvojeno drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, izbor Luke Modrića za najboljeg igrača svijeta te veličanstven doček nogometaša koji su postali simbol zajedništva, ponosa i patriotizma.

Dalić: Emocije su tu, ali od stare slave se ne živi

Šuker na Skupštini HNS-a: Nemojmo se umoriti!

"Zadovoljstvo mi je što ovu Skupštinu održavamo na kraju godine u kojoj su naši nogometaši osvojili drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Luka Modrić je u svim anketama osvojio sva najvažnija individualna priznanja, a naš izbornik Zlatko Dalić, unatoč što je službeno izabran za drugog, za nas ostaje najbolji izbornik svijeta. Ovu godinu ćemo pamtiti i po veličanstvenoj podršci našim nogometašima na SP čiju je finalnu utakmicu protiv Francuske u izravnom TV prijenosu pratilo više od 900 milijuna gledatelja od kojih je većina svoje simpatije poklonila drugoj reprezentaciji po broju stanovnika koja je nakon Urugvaja igrala u finalima svjetskih prvenstava. Pamtit ćemo je i po sreći, zanosu i patriotizmu  hrvatskog naroda s kojim je pratio sve utakmice reprezentacije na SP i organizirao veličanstven doček u Zagrebu, ali i u svim drugim gradovima iz kojih su došli reprezentativci", kazao je predsjednik HNS-a Davor Šuker na godišnjoj Skupštini kojom je obilježio prvu godinu svog drugog četverogodišnjeg mandata na čelu HNS-a.

Skupština HNS-a ima 59 zastupnika, pozivi za sudjelovanje u njenom radu su upućeni na 57 adresa jer predstavnici Splitsko dalmatinske županije nisu izabrali svoje predstavnike, a u radu Skupštine sudjelovala 43 zastupnika koji su sve odluke donijeli bez jednog suzdržanog ili glasa protiv.

Tako je jednoglasno usvojen i financijski plan za 2019. godinu u kojoj je planiran prihod od 151 milijun kuna, a rashod 162,7 milijuna. Manjak od 11 milijuna kuna pokrit će se iz salda fonda odnosno iz viška sredstava iz ovogodišnjeg proračuna. Najveći su prihodi planirani od marketinga, televizijskih prava, opreme i ulaznica a rashodi na aktivnosti Saveza te kvalifikacijske i prijateljske utakmice svih reprezentacija.

Na Skupštini je prvi čovjek hrvatskog nogometa razgovarao s novinarima, a zateklo ga je pitanje o mogućim preslagivanjima u Hrvatskom nogometnom savezu sad kad je Tomislav Svetina preuzeo Zagrebački nogometni savez uz podršku ljudi bliskih premijeru Plenkoviću. Na upit o svojoj poziciji Šuker je odgovorio: "Mislim da smo imali izbore prošle godine, točno u ovo vrijeme. Vrijeme će pokazati, zato vas molim da sačekate tri godine. Rado bih vam odgovorio, ali nisam futrolist da bih vam odgovorio tko će biti predsjednik, tko generalni tajnik, a tko izbornik... Prošle su godine bili izbori, pa ste tada dosta toga fulali, nadam se da ćete  fulati i ovaj put."