Vatreni u 2019. na Poljudu? "Ne postoji figa u džepu"

Na Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza usvojen je financijski plan Saveza, kao i program rada za 2019. godinu.

Šuker na otvaranju Skupštine: Nemojmo se umoriti!

Dalić: Emocije su tu, ali od stare slave se ne živi

Za govornicu je stao i HNS-ov direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić, koji se osvrnuo na uspješno proveden projekt obnove prvoligaških terena.

"Uložili smo oko 43 milijuna kuna u nogometnu infrastrukturu ove godine i svi naglašavaju da je to najbolje što smo mogli učiniti. Toga ne bi bilo bez predsjednika i IO-a koji su donijeli tu odluku o obnovi terena umjesto izgradnje kampa. To je najbolja i najveća investicija HNS-a od samostalnosti, dobili su pohvale Uefe i vjerujem da ćemo tako nastaviti", rekao je Kustić.

Prijedlog je da se sljedeće godine namjenski uloži 18 milijuna kuna u infrastrukturu amaterskog nogometa, kroz županijske saveze.

"Slažemo se i oko izgradnje vrhunskog stadiona u Zagrebu, čemu bismo mi dali svoju podršku, ali HNS na čelu s predsjednikom Šukerom želi da Hrvatska igra diljem zemlje, gdje god stadioni zadovoljavaju uvjete. Učinit ćemo sve da Hrvatska odigra utakmicu i u Splitu. Ne postoji figa u džepu, želimo pomoći svima", zaključio je Kustić.

Na upit Stipe Doljanina iz Hrvaca o budućim nastupima reprezentacije u Splitu, predsjednik HNS-a Davor Šuker je istaknuo kako nitko u Hrvatskom nogometnom savezu nema ništa protiv te se nada da će se to i dogoditi tijekom 2019. godine.