Dinamo usvojio novi statut, Barišić najavio projekt gradnje stadiona

U svečanoj loži Maksimir održana je redovna sjednica Skupštine GNK Dinamo.  Napravljen je kratki presjek postignutog u 2018. godini, između ostaloga osvajanje dvostruke krune u sezoni 2017/18., plasman u grupnu fazu Europa lige u sezoni 2018/19. i prolazak u 1/16 finala natjecanja nakon dugih 49 godina, prenosi službena stranica zagrebačkog prvoligaša.

Dinamova Skupština jednoglasno je izabrala novi klupski Statut i potvrdila novi saziv Izvršnoga i Nadzornog odbora. O novom je Statutu prvo raspravljao Izvršni odbor koji ga je potom predložio Skupštini gdje je i jednoglasno usvojen. Redovnoj Skupštini nazočilo je 50 od ukupno 80 članova.

"Statut je normativni akt važan za rad svakog kluba. Samo smo ga uredili, i jezično i normativno. Uskladili smo ga u svim elementima, s propisima te sa Zakonom o sportu", rekao je predsjednik Mirko Barišić. "Statut postoji već dva mjeseca, a zadnju verziju smo izradili jučer i predali Izvršnom odboru i skupštinarima. Mislim da ne treba biti upitnika", dodao je i istaknuo zadovoljstvo zbog rezultata postignutih u 2018. godini.  

Barišić je izjavio da će Dinamo, u suradnji s Gradom, krenuti u projekt gradnje stadiona, a 90 posto je vjerojatnosti da će novo zdanje biti na sadašnjoj lokaciji – u Maksimiru. Stadion bi, prema sadašnjim procjenama, mogao biti dovršen za tri do četiri godine.