Tour of Croatia u travnju 2019. godine

Biciklistička utrka Tour of Croatia održat će se od 23. do 28. travnja 2019. godine, priopćeno je iz Organizacijskog odbora utrke.

Neki od najboljih svjetskih biciklističkih momčadi odvozit će više od tisuću kilometara diljem cijele Hrvatske, od krajnjeg istoka do zadnje etape koja će završiti na samom jugu. Zasad se ne zna raspored utrke i dionice, ali je iz Ureda Tour of Croatia potvrđeno da će se održati šest etapa u šest dana te da će se uključiti i neki od gradova koji do sada nisu bili domaćini Toura.

Najtrofejniji i najuspješniji hrvatski biciklist svih vremena, Robert Kišerlovski, koji je nakon teške ozljede na ovogodišnjem Tour de Franceu zaključio  bogatu sportsku karijeru, preuzeo je funkciju sportskog i tehničkog managera Toura of Croatia.

"Iako sam u projekt bio uključen od samih početaka, zbog profesionalnog bavljenja biciklizmom nisam mogao aktivnije sudjelovati u realizaciji utrke. Sada mi je posebna čast, ali i velika odgovornost,  svoje znanje i iskustvo usmjeriti na što bolji Tour of Croatia u budućnosti", izjavio je Robert Kišerlovski te dodao kako je sigurno da će utrka nastaviti odlično promovirati Hrvatsku i biciklizam.

Novi direktor utrke Ivan Črnjarić napomenuo je važnost utrke koja će se prenositi u 190 zemalja na svim kontinentima svijeta.

"Još jednom ćemo pokazati kako je Hrvatska najljepša kad se ujedini, kad se utrkom obuhvate svi njezini dijelovi i siguran sam da će svi građani tih dana opet disati zajedno i biti ponosni na ovaj jedinstveni spoj sporta i turističko-gospodarske promocije Hrvatske", izjavio je Ivan Črnjarić te je s posebnim zadovoljstvom istaknuo buduću projektnu i snažnu suradnju s Hrvatskim biciklističkim savezom (HBS) i ulaganjem dijela prihoda Toura u razvoj biciklizma i mlađih kategorija, posebice djece.

"Hrvatski biciklistički savez podržava svaku promociju našeg sporta, a Tour of Croatia se već etablirao kao vrhunska međunarodna biciklistička utrka profesionalnih timova. Drago mi je da ćemo otvoriti novo poglavlje suradnje s organizatorima ove vrsne sportske priredbe, prvenstveno kroz pomoć mladim i perspektivnim hrvatskim biciklistima", izjavio je predsjednik HBS-a Tomislav Zadro.