Hrvatski zet naslijedio Sukna, Lončar najbolji centar svijeta

U izboru svjetskog portala Total Waterpolo za najboljeg igrača u protekloj sezoni izabran je španjolski reprezentativac Felipe Perrone.

Brazilac sa španjolskom putovnicom oženjen Hrvaticom i bivši igrač Juga CO, vodio je Barcelonetu do bronce u Ligi Prvaka i reprezentaciju do finala na Europskom prvenstvu u Barceloni. Izvrsnu godinu završava s nagradom Total Player 2018. te nasljeđuje našeg Sandra Sukna koji je cijelu sezonu propusti zbog operacije srce.

Perrone je do priznanja došao u uzbudljivom nadmetanju sa srpskim reprezentativcem Andrijom Prlainovićem koji je i ove godine završio na drugom mjestu s tri boda manje (75-72).

U ženskoj konkurenciji najboljom igračicom svijeta proglašena je Ruskinja Ekaterina Prokofjeva koja je titulu osvojila ispred Nizozemke Catharina van der Sloot i Mađarice Rite Keszthelyi.

Izabrane su i najbolje momčadi svijeta - Total Seven 2018. Naš Luka Lončar je nastavio s prošlogodišnjom formom i u izboru struke i navijače je ponovno izabran za najboljeg centra na svijetu. U idealnoj momčadi su se Lončaru pridružili i Grk Ioannis Fountoulis, Crnogorac Aleksandar Ivović, srpski reprezentativci  Prlainović i Dušan Mandić, španjolski vratar Dani Lopez Pinedo te laureat Perrone.

Pobjednike Total Player izbora bira žiri sastavljen od 40 najcjenjenijih sportskih trenera, devet nacionalnih vaterpolskih portala te glasovi navijača.