Cvitanović u emisiji Stadion: Bišćan je naslijedio zdravu cjelinu

U emisiji Stadion analizirali smo utakmice Rijeke i Lokomotive, Intera i Dinama te Hajduka i Istre.

Riječani su od dolaska Igora Bišćana nezaustavljivi, pa im je ovo bila šesta uzastopna pobjeda.

Rijeka je po konstituciji napadačka momčad

"Bišćan radi dobar posao i ima dobru ekipu. Govorio sam to i prije, Kek je, iako je otišao, imao dobru ekipu, ali neke čudne okolnosti i rezultat gurnuli su ga van. Igor je naslijedio zdravu cjelinu. Rijeka po konstituciji momčadi mora igrati ofanzivno i napadački, a to i igra. Standardizirao je Kvržića na desnom boku, standardizirao je Čolaka, standardizirao je Pavičića kao jednog od dva zadnja vezna. Polako se vraća u formu i Heber. I svi drugi igrači su jedan kotačić koji je neophodan da ekipa funkcionira dobro", komentirao je Igor Cvitanović sjajan niz Rijeke.

"Lokomotiva je evidentno u padu. Držala je ritam dok su svi igrači bili na raspologanju. Tomić ima stvarno puno problema u momčadi, teško je zadržati dobru formu kad ti fali jako puno igrača. No Rijeka je igrala jako dobro i zasluženo je uzela tri boda", dodao je.

Petković prvo mora u prvih 11, a onda možemo o reprezentaciji

O Dinamovoj pobjedi Cvitanović kaže: "Dinamo je bio bolji i kontrolirao je utakmicu, bez obzira što u prvom dijelu, možda čak do isključenja, nije bilo prevelikih šansi, Inter se dobro branio".

O strijelcu Petkoviću, kojeg je Nenad Bjelica već smjestio u reprezentaciju, kaže: "Petković je kvalitetan igrač, puno puta smo to rekli, vidjet ćemo kako će se dalje razvijati. Ima mali peh jer ima Gavranovića ispred sebe, ima tu i Budimira, treba uhvatiti kontinuitet, a oni zasad dijele minutažu. Treneri imaju pravo hvaliti svoje igrače, ali prvo se igrač treba izboriti za startnu postavu"

Naš sudački ekspert Mario Strahonja zaključio je kako u nijednoj od ove dvije utakmice nije bilo značajnih sudačkih propusta.  

Oreščanin će vjerojatno prepoznati dobitke od igre s Ivanovskim

O Hajduku i pobjedi nad Istrom Cvitanović kaže: "Hajduk je napadao, ali nije bio toliko moćan, toliko opasan. S promjenama, pogotovo mislim na Ivanovskog, koji je vezao stopere Istre, došao je ovaj preokret. Caktaš je jako opasan sa svojim dolascima, a vjerojatno bi bio opasniji da je Ivanovski igrao od početka".
 
O novom treneru Hajduka kaže: "Radili smo u Dinamu zajedno i znam kakvu filozofiju ima. Vjerojatno je njegova filozofija bez centralnog napadača njegova omiljena, ali vjerojatno će prepoznati da je ovo s Ivanovskim bolja situacija i da je on to donio te da će mu takva igra, pogotovo kod kuće, donijeti bolje rezultate. Bekovi Hajduku inače stoje dosta visoko, pogotovo kad igra kod kuće".  

Strahonja smatra kako prilikom pogotka Istre nije bilo ofsajda, ali kazneni udarac dosuđen za Hajduk nije trebao biti dosuđen jer je tri sekunde ranije trebao biti dosuđen prekršaj u napadu.