Kek: Rujevica ili Kantrida? Poljud! Tamo nisam nijednom izgubio

Bivši trener Rijeke Matjaž Kek prije tjedan dana i službeno je postao izbornik slovenske nogometne reprezentacija. Bit će to njegov drugi mandat na slovenskoj klupi nakon što je vodio reprezentaciju od 2007. do 2011. godine. Kek je ostavio dubok trag u Rijeci i uvijek će biti omiljeno lice na Rujevici.

U velikom razgovoru za riječki portal hocuri.com Kek je progovorio o mnogim temama. Priznao je kako žali o nekim odlukama.

"Naravno da žalim, bilo je tu nekih stvari koje kad gledaš u retrospektivi, nisam samom sebi jasan. Gledaš snimku, jurimo rezultat i vidiš sebe kako mijenjaš u 88-oj minuti i hvataš se za glavu, čudiš… Ponekad je strah od ozljeda, a nekad si toliko unutra u meču, u taktici, u igri, a moraš se odmaknuti. Treba se i usavršavati, ostaviti si vremena za napredak jer nogomet stalno napreduje…ali to je takvih intezivnih pet i pol godina u Rijeci bilo", smatra Kek.

Za vrijeme njegovog mandata u Rijeci mnogi su mu zamjerali kako nije afirmirao nekog mlađeg igrača iz omladinske škole.

"Je, to će me posebno pratiti, da nisam nekako zatvorio ciklus i afirmirao barem jednog igrača iz podmlatka. No, nije to baš tako jednostavno, puno toga radilo se u hodu, uspostavljan je sustav, a dok loviš naslov ili Europsku ligu, tko će ubaciti u takvu vatru nedokazanog dječarca, jer to su djeca. Možda se sa tribina ili TV ne vidi…pritisak publike je velik i mora biti, ali tog mladog igrača, tog talenta treba netko i pripremiti", dodao je Kek.

Dobio je Slovenac pitanje da usporedi Rujevicu i Kantridu.

"Meni je najdraži Poljud. Tamo nisam niti jednom izgubio (smijeh svih prisutnih). Ma meni na liniji dolje je u principu svejedno, a iskreno smatram privilegijem što sam doživio obje. Kantrida je legendarna, na Rujevici smo dobili potrebno za trening, a u krajnjoj liniji, Rijeka je tamo osvojila prvenstvo", rekao je između ostalog Kek za hocuri.com.