Predsjednik UEFA-e o Vatrenima i incidentu na dodjeli Zlatne lopte

Predsjednik UEFA-e, Slovenac Aleksander Čeferin, gostovao je u Ljubljani na Fakultetu za društvene znanosti.

Čeferin je, između ostalog, izjavio kako je zadovoljan s odabirom Matjaža Keka kao izbornika slovenske nogometne reprezentacije. Istaknuo je kako Slovenija ima solidnu ekipu, ali fali nacionalnog naboja i ponosa te je tu pohvalio Vatrene.

"Jesu li Luka Modrić i Mario Mandžukić trebali igrati za Hrvatsku? To im nije bilo potrebno, ali su ponosni što igraju za reprezentaciju", rekao je Čeferin.

Komentirao je čelnik UEFA-e i moguću regionalnu lige te povukao paralelu s košarkaškom ABA ligom, prenosi RTV SLO.

"ABA liga je skoro uništila slovensku košarku. Zamislite da napravimo takvu ligu u kojoj bi igrali Maribor, Olimpija i Domžale. Zanimanje za državno prvenstvo bi palo, a i za nogomet te se mladi ne bi mogli razvijati. Više je negativnih nego pozitivnih učinka", dodao je Čeferin kojemu je postavljeno pitanje o hrvatskom pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu koji je pjevao na dočeku Vatrenih nakon srebra u Rusiji.

"Taj njihov patriotizam ih je doveo do uspjeha, ali ne smije se miješati patriotizam s nacionalizmom. To je velika pogreška", rekao je Čeferin koji je komentirao i incident s dodjele Zlatne lopte kada je pjevač Martin Solveig norvešku nogometašicu Adu Hegerberg upitao hoće li twerkati na pozornici.

"Taj čovjek je budala i ne bi više trebao voditi ovakve ceremonije", zaključio je Slovenac.