"Červar je sam objavio odlazak, klub je uvijek štitio njegov dignitet"

Lino Červar je sam objavio odlazak, ako netko treba dodatno nešto pojasniti, onda to mora biti on. Treba navesti imenom i prezimenom ljude za koje tvrdi da su minimalizirali njegov rad posljednjih godina. Klub s tim nema ništa, rekao je u srijedu na izvanrednoj konferenciji za novinare direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković odgovarajući na sinoćnji Červarov istup nakon dvoboja s Nexeom u SEHA ligi.

Naime, šef stručnog stožera PPD Zagreba i izbornik hrvatske rukometne reprezentacije je nakon pobjede nad Nexeom prozvao klupske čelnike, rekavši kako oni moraju objasniti zašto odlazi s pozicije prvog trenera hrvatskog prvaka te zaprijetio da će, u slučaju da oni to ne učine, on reći cijelu istinu, optužujući klubove u kojima je radio zadnjih desetak godina za napade i podmetanja.

Lino Červar je prije utakmice s Nantesom, objavio da odlazi iz kluba i tada je izjavio da ima previše obaveza u reprezentaciji zato što počinju pripreme za SP u Njemačkoj i Danskoj, i zbog činjenice da je dobio dodatan posao u Savezu u vidu koordinatora svih omladinskih selekcija. Sinoćnja izjava je nešto što bi on trebao objasniti. Mi smo s Linom imali dogovor da ostane u klubu dok će energetski moći izdržati obnašajući obje dužnosti i da će u trenutku kad se odluči povući, ostati u klubu u svojstvu šefa struke svih trenera ili savjetnika kluba
, rekao je direktor Šupuković te dodao: Mogu u ime kluba samo izraziti zahvalnost gospodinu Červaru na svemu što je ostvario u prvom dijelu sezone. Klub i ja osobno smo u svakom trenutku štitili njegov dignitet, a klub mu je izašao ususret i kada je njegova supruga imala zdravstvenih problema. Između kluba, mene kao direktora i bilo koga iz upravljačke strukture kluba i gospodina Červara nije bilo nikakvih disonantnih tonova, ni nikakvih sukoba.

Iz kluba su najavili da će ostale tri utakmice u ovoj kalendarskoj godini voditi postojeći stručni stožer, a Šupuković je najavio da će sa Červarom razgovarati tijekom dana o njegovu istupu i budućoj ulozi u klubu.

Ovo je prevelik klub i u Hrvatskoj i u Europi. Klub ima svoja tijela rukovođenja, on je napravio to što nje napravio, a mi moramo gledati kako ući u proljetni dio sezone i to je za nas gotova priča, rekao je na temu odlaska Line Červara glavni menadžer PPD Zagreba Božidar Jović.

Osim o neočekivanom istupu Line Červara, konferencija za medije bila je posvećena i potpisivanju ekskluzivnog ugovora o poslovno-sportskoj suradnji s HRK Gorica, kojeg je predstavljao dopredsjednik Dražen Bačurin.

Vjerujem da će ova suradnja biti na korist oba kluba, da će koristiti razvoju mladih, talentiranih rukometaša, a da će time biti i na korist hrvatskom rukometu, izjavio je Dražen Bačurin.