Rekordan broj natjecatelja na 51. Zlatnoj pirueti

Rekordan broj od 175 natjecatelja iz 38 zemalja nastupit će od 5. do 8. prosinca u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova na 51. izdanju Zlatne piruete, klizačkom natjecanju ISU Challenger serije, istanuto je na najavnoj konferenciji za medije održanoj na ledu na kojem će juniori već u srijedu otvoriti natjecanje.

Iznenađena sam rekordnim brojem klizačica i klizača, ali i radosna jer mi se čini da je 'Pirueta' konačno došla do nivoa kojega smo oduvijek priželjkivali. Nadamo se prijateljskom i kvalitetnom nadmetanju i ovim putem želim klizačicama, klizačima, trenerima i sucima puno uspjeha, izjavila je predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden.

U sklopu konferencije neke od svojih elemenata izveli su Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru, hrvatski sportski par koji se za 51. Zlatnu piruetu pripremao u Moskvi.

Prošle godine sam operirala koljeno i nismo bili u mogućnosti nastupiti na Pirueti. Zato se sada želimo vratiti jači i bolji te pokazati što možemo i što smo sve radili zadnjih godinu dana, izjavila je Lana Petranović.

Od hrvatskih predstavnika i predstavnica u seniorskoj konkurenciji nastupit će još Patricia Skopančić te Hana Cvijanović, koja je prije tri dana na natjecanju u Budimpešti postigla normu za Europsko prvenstvo u Minsku.

U juniorskoj konkurenciji natjecat će se Charles Henry Katanović te Hana Kosić. Juniori s natjecanjem započinju u srijedu, 5. prosinca, u jutarnjim satima, dok će u 18 sati biti upriličeno svečano otvaranje 51. Zlatne piruete.

Cijena dnevne ulaznice je 20 kuna, odnosno 50 kuna za obiteljski paket, a mogu se kupiti na blagajnama Doma sportova i putem interneta (www.ticketshop.hr).

No, svi koji žele gledati klizačice i klizače 6. prosinca neće morati izdvojiti ni lipe, jer će na Svetog Nikolu ulaz za sve posjetitelje biti besplatan, zato što se tada obilježava i Dan sportskih objekata Grada Zagreba pa će svi širom otvoriti svoja vrata.

Kao što imamo bajku u gradu Zagrebu, tako imamo i bajku na ledu. Grad Zagreb oduvijek je bio dobar domaćin velikim sportskim natjecanjima te ovim putem zahvaljujem svima na organizaciji. Želim puno uspjeha svim klizačicama i klizačima te ugodan boravak u Zagrebu, uz obavezan posjet Adventu, rekao je pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić.