Dalić o ždrijebu: Ne smijemo nikoga zapostaviti ili podcijeniti

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je ždrijeb kvalifikacijskih skupina za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će protiv Walesa, Slovačke, Mađarske i Azerbajdžana u kvalifikacijama za Euro 2020., odlučeno je u nedjelju ždrijebom u Dublinu.

Naš je cilj proći skupinu, bez obzira na suparnike. Nije lako, nije teško, imamo dva bliža putovanja u Slovačku i Mađarsku, a Wales je po imenu druga momčad, iza nas. Međutim, ne smijemo nikoga zapostaviti ili podcijeniti, moramo biti najbolji u tih kratkih osam mjeseci kvalifikacija, rekao je izbornik Zlatko Dalić nakon ždrijeba, prenosi Hrvatski nogometni savez.

Velški izbornik Giggs pohvalio je naše predstave na Svjetskom prvenstvu te rekao da smo mi favoriti, no slaže se da bi skupina mogla biti neizvjesna. I ja očekujem veliku borbu. Slovaci su na prošlom EP-u također prošli skupinu, kao i Mađari
, podsjetio je Dalić.

Nastup Hrvatske u Skupini E započinje u ožujku 2019. godine.

Moramo vjerovati u sebe te poštovati sebe i svoju kvalitetu, ipak smo mi drugi na svijetu. Naravno da sada svi žele igrati najbolje protiv nas i pobijediti, no mi moramo napraviti ono što moramo - biti među prve dvije momčadi skupine. Osim toga, imamo i dva slobodna termina za prijateljske utakmice
, zaključio je.