[VIDEO] Bjelica: Ova momčad i navijači zaslužuju završiti jesen s pobjedom u Europi

Nogometaši Dinama odigrali su 0:0 protiv Fenerbahčea u 5. kolu Europske lige i tako osigurali prvo mjesto u skupini.

Po povratku u Zagreb trener Modrih Nenad Bjelica rekao je kako je cilj postignut.

Ostvarili smo cilj koji smo si zacrtali nakon Spartaka. Htjeli smo prvo mjesto u skupini, a sada želimo i pobjedu protiv Anderlechta. Ova momčad i navijači zaslužuju završiti jesen s pobjedom u Europi, rekao je trener Nenad Bjelica po dolasku u zračnu luku Franjo Tuđman.

Ovom pobjedom Dinamo je osigurao i status nositelja u ždrijebu za nokaut fazu. Bjelica je zadovoljan rezultatom, ali i rekao kako nije lako igrati protiv Fenerbahčea na njihovom terenu.

Bili smo bolji u drugom poluvremenu nego u prvom gdje smo se slabije branili i nepotrebno smo gubili lopte. Nismo napravili ono što smo htjeli. U nastavku smo se efektnije branili i bili smo konkretniji u kontrama. Mogli smo nešto i zabiti pa pobijediti, ali dobar je rezultat i 0:0, nije lako obraniti se kod Fenerbahčea.

Strateg Modrih nije htio komentirati suđenje.

Ne želim to komentirati. Nogomet je takav, nekad se dobije, a nekad izgubi. Sudac je tako odlučio, a ja poštujem njegove odluke, zaključio je Bjelica.

Emir Dilaver odigrao je još jednu odličnu utakmici i rekao kako je zadovoljan igrom u obrani.

Teško je iz utakmice u utakmicu potvrđivati kvalitetu, ali mi smo sigurni u sebe. Bilo je pakleno s navijačima, atmosfera je bila dobra, nije lako tamo igrati. Oni su krenuli k'o iz puške, na presing, ali svatko od nas se borio i izdržali smo. To pokazuje karakter i snagu momčadi, rekao je Dilaver.

Amer Gojak se trebao sinoć upisati u strijelce, ali sudac ga je poništio zbog navodnog prekršaja u napadu.

Sudac je tako odlučio, ja tu ništa ne mogu... Teška utakmica, puno smo morali trčati i boriti se, ali najvažnije je da smo ispunili svoj cilj. Vjerovali smo u sebe, rezultati to i pokazuju. Protivnici? Razmišljat ćemo o njima nakon ždrijeba, rekao je Gojak.